1 paket maggi kari
1 ekor ketam (belah 2)
2 ulas bawang putih(dicincang)1 biji cili merah (dihiris)
Sayur carrot (di potong ikut bentuk yang disukai)
Segenggam sayur sawi (di potong)
Sedikit daun sup (potong pendek)
1 batang serai (diketuk)
2 cawan air
Daun saderi/daun pudina/daun bawang untuk menambah perisaSegenggam sayur sawi (di potong)
Sedikit daun sup (potong pendek)
1 batang serai (diketuk)
2 cawan air
Cara-cara:
Tumiskan bawang putih, halia dan cili sehingga wangi
Masukkan ketam, serai, serbuk sup, serbuk kari maggi dan 2 cawan air
Biarkan mendidih sehingga ketam masak (jika kurang air, boleh tambah)
Bila ketam dah masak, masukkan carrot, masukkan maggi dan sawi
Kacau rata sehingga maggi kembang
Hidangkan bersama hirisan dedaun di atas.
No comments:
Post a Comment